Over Podiumpas

Podiumpas is meer dan een pas. Podiumpas is een kans om van iets groters deel uit te maken. Van een collectieve beleving. Met mensen die zich willen laten inspireren en verwonderen. Mensen die onbeperkt willen genieten van al het moois dat de podia te bieden hebben. Een kans op een ervaring die niet compleet is zonder jou.

Podiumpas is de sleutel tot een andere realiteit. Tot nieuwe ervaringen en inzichten. Tot nieuwe ideeën en nieuwe zin. Zie het als therapie of een mentale workout. Een mogelijkheid om anders te kijken, anders te denken, je anders te voelen. Let maar op: je lacht harder en laat vaker je tranen de vrije loop. Je wordt blij, verdrietig, euforisch, geroerd, getroost, uitgedaagd.

Het is een oplaadpunt. Een vat vol hoop, een bron van plezier, een golf van liefde. Kortom, véél meer dan een pas.

Volg ons op:
Instagram
Linkedin

 

 

Geschiedenis

Hoe zorg je dat mensen vaker en avontuurlijker naar theaters en concertzalen gaan?’ Met deze vraag was het idee voor Podiumpas in 2013 geboren. Met Museumkaart en Cineville als inspiratie, startte een aantal podia in 2017 een pilot met Podiumpas in de Randstad. Het werkte als een trein! Een jaar later werd de pilot uitgebreid naar Overijssel, Zuid-Limburg en Noord-Brabant. De resultaten overtroffen alle verwachtingen. 1700 pashouders stapten in de wondere wereld van Podiumpas en gingen tot wel zeven keer vaker op avontuur, namen mensen op sleeptouw en bezochten veelal aanbod waar ze anders nooit naar toe zouden gaan. Met hun extra bezoeken vulden ze vooral stoelen die eerder leeg bleven.

In maart 2020 moesten podia hun deuren sluiten vanwege de Corona-pandemie, en ook voor Podiumpas betekende dat een gedwongen pauze. Maar we zijn terug, en nu in heel Nederland. We maken een gefaseerde en gecontroleerde herstart met deelnemende podia in vrijwel alle provincies. Steeds meer podia sluiten zich aan!

Welke organisatie zit er achter Podiumpas?

Stichting Podiumpas is een compacte organisatie en heeft een actief, betrokken bestuur dat bestaat uit vertegenwoordigers van de verschillende organisaties in onze sector: podia, vrije (niet-gesubsidieerde) en gesubsidieerde producenten. Zo zorgen we dat er geen externe belangen in het spel zijn en Podiumpas van de sector blijft.

Bestuursleden
Henriëtte van Eckeveld   
Edwin Wieringa 
Erik Pals 
Jola Klarenbeek
Thomas Smit 
Charles Droste 
Simone Mager 
Dennis Molendijk is voorzitter

Projectleiding
Marte Lalleman (marte@podiumpas.nl)
Pieter Buwalda (pieter@podiumpas.nl)

Culturele sector

Stichting Podiumpas is een initiatief uit de podiumkunstensector zelf, om het publiek meer flexibiliteit en avontuur te bieden, en meer inkomsten te genereren voor podia en bespelers. De Stichting heeft geen winstoogmerk, en heeft als doel om een win-win-win situatie voor publiek, podia en bespelers te realiseren. De inkomsten uit de abonnementen vloeien terug naar de sector. Omdat we continu samenwerkingen zoeken met andere partijen is de uitvoeringsorganisatie compact. Zo werken we intensief samen met Cineville en maken we gebruik van de door hen ontwikkelde infrastructuur. Zo hoeven we niet zelf het wiel uit te vinden en zijn we efficiënt met een maximale overhead van 10%.